Štilićev transfer zavisi od Bradleyja

Borussia prodaje Amerikanca da bi dovela Bosanca

Štilićev transfer zavisi od Bradleyja

Adnan Beganović

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i veznjak Lecha, Semir Štilić, već duže vrijeme nalazi se na meti Borussija Moenchengladbach.

Naime, trener ovog njemačkog kluba Lucien Favre rado bi vidio Štilića u svojoj momčadi, no posljednje informacije govore da Borussija finansijski ne stoji baš najbolje i ova činjenica mogla bi ugroziti transfer našeg reprezentativca.

Prema pisanju poljskih medija, koji mnogo pažnje poklanjaju eventualnom Štilićevom transferu, njemački klub će u ljetnom prelaznom roku kupovati igrače samo ukoliko bude imao prihoda od prodaje vlastitih.

U Borussiji se nadaju da će prodati američkog internacionalca koji je bio na pozajmici u Aston Villi, Michaela Bradleya i to za 5 miliona eura.

"Štilić je naša želja, to ne krijemo. Međutim, moramo prvo riješiti neke druge transfere kako bi krenuli u dovođenje novih pojačanja", rekao je sportski direktor Gladbacha Max Eberl.

Ukoliko njemački klub proda Bradleyja onda će najvjerovatnije kupiti Štilića za kojeg Lech navodno traži između 1.5 i 2 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti