Štilićeva Wisla bolja od Burićevog Lecha

Ekstraklasa, 3. kolo

Štilićeva Wisla bolja od Burićevog Lecha

Edmir Škorić

Nogometaši Wisle su u derbiju trećeg kola poljske Ektraklase savladali Lech s 3:2.

Wisla je u Poznanu došla do pobjejde nakon dva remija na startu prvenstva. Semir Štilić je tako uspješno okončao gostovanje kod svog bivšeg kluba.

Bh. internacionalac je odigrao 90 minuta, a zamijenjen je tek u sudijskoj nadoknadi, dok je na golu Lecha branio njegov sunarodnjak i bivši suigrač Jasmin Burić.

Gargula je gostima donio 2:0 prednost na kraju prvog dijela. Lech se vraća preko Wolakiewicza, koji u 59. minuti pogađa s penala, a onda u 83. Douglas vraća stvari na početak. Ipak, samo nekoliko minuta kasnije, rezervista Guerrier pogađa za trijumf gostiju iz Krakowa.

Ekstraklasa, 3. kolo:
Lech - Wisla 2:3 (Wolakieicz 59, Douglas 83/ Gargula 17, 28, Guerrier 87)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.