Štiliću i Buriću bod kod Jovanovića

Poljska Ekstraklasa, 15. kolo

Štiliću i Buriću bod kod Jovanovića

Edmir Škorić

Danas su odigrane četiri susreta 15. kola poljske Ekstraklase. Domaće pobjede ostvarili su Widzew i Zaglebie, dok su podjelom bodova okončani dueli Arka Gdynie i Slaska, te Korona Kielcea i Lecha.

Derbi susret, na stadionu Miejski, odigrali su Korona Kielce i Lech. Na kraju nije bilo golova, a ovaj bod sigurno više odgovara gostima iz Poznana. Naš reprezentativac Semir Štilić u igru je ušao tek u 61. minuti mjesto Rudnevsa, dok je čitav susret sa klupe promatrao Jasmin Burić, naš mladi golman.

Kod Kielcea je svih 90 minuta na terenu proveo Vlastimir Jovanović, bivši nogometaš Slavije.

Arka Gdyna je, rezultatom 2:2, remizirala sa Slaskom. U redovima Slaska od prve do posljednje minute nastupio je Amir Spahić. Sigurne domaće pobjede ostvarili su Zaglebie Lubin nad Lechiom, te Widzew Lodz nad Gornikom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti