Štiliću i Buriću bod, Osmanagić poražen

Poljska Ekstraklasa

Štiliću i Buriću bod, Osmanagić poražen

Večeras su odigrane četiri utakmice drugog kola poljske Ekstraklase. Bh. nogometaši nisu imali previše razloga za slavlje u ovom kolu.

Poljski prvak Lech Poznan je na svom terenu odigrao samo 0:0 protiv Arke, a bh. dvojac, Jasmin Burić i Semir Štilić, je odigrao svih devedeset minuta za sastav Lecha.

Jagiellonia je na svom terenu bila bolja od Belchatowa sa 3:1, dvostruki strijelac za pobjednički sastav je bio Frankowski, dok je treći pogodak dijelo Makuszewskog. Pogodak za Belchatow je postigao Zewlakow. 

Polonia je vodila golom Sawale sve do 89. minute protiv Lechie iz Gdanska kada je Pawel Buzala donio gostima bod. Amer Osmanagić je utakmicu počeo na klupi, ali je ušao već u 20. minuti. Međutim, njegov Zaglebie je poražen na domaćem terenu od Gornika sa 2:1. Zahorski i Swiatek su bili strijelci za Gornik, a Wilczek za Zaglebie.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.