Štiliću pola sata igre u porazu Karpatyja

Ukrajinska Premier liga

Štiliću pola sata igre u porazu Karpatyja

Midhat Šljivak

Fudbaleri Karpatyja poraženi su u susretu 27. kola ukrajinske Premier lige na gostovanju kod Hoverle rezultatom 2:1, a za poraženi sastav je nastupio i nekadašnji reprezentativac naše zemlje Semir Štilić.

Karpaty je odigrao veoma dobro prvo poluvrijeme nakon kojeg su imali gol prednosti. Do prednosti su stigli u 39. minuti kada je Gladkiy pogodio za vodstvo Karpatyja od 1:0 nakon prvih 45 minuta susreta.

Ipak, u nastavku je Hoverla stigla do preokreta. Na 1:1 je u 50. minuti poravnao Le Tallec, da bi devet minuta kasnije Trukhin pogodio za vodstvo Hoverle od 2:1.

Semir Štilić je u igru ušao u 64. minuti za Karpaty, ali ni on nije pomogao gostima da dođu do bar jednog boda, te je Hoverla došla do pobjede koja im ostavlja nadu a opstanak u ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.