Štimac: Alen će biti Vatreni i tu priča završava

Štimac: Alen će biti Vatreni i tu priča završava

Adnan Beganović

Selektor hrvatskog fudbalskog nacionalnog tima, Igor Štimac, uoči kvalifikacionog duela sa Škotskom, te prijateljskog sa Portugalom objavio je imena 33 igrača na koje računa za pomenute susrete, a među njima se našlo i ime Alena Halilovića. čiji otac je svojevremeno nosio dreš našeg nacionalnog tima.

Igor Štimac danima je najavljivao da će za naredne akcije pozvati i mladog fudbalera Dinama, Alena Halilovića i danas je ispunio svoje obećanje.

Još uvijek se sa sigurnošću ne može reći da li će mladi Halilović prihvatiti poziv, ili će se držati svojih izjava od prije par mjeseci kada je rekao da će odluku o tome za koju će reprezentaciju igrati donijeti kada napuni 18 godina.

"Bespredmetno je više o tome pričati, Alen će biti hrvatski reprezentativac i ta je priča završena. On je prošao sve uzraste mlađih hrvaskih reprezentacija, ovo je kritično razdoblje za njega i moramo svi biti pažljivi. On je budućnost našeg nogometa, a što ranijim uključivanjem ostvarit ćemo dobitaj za našu reprezentaciju, ako se bude razvijao kako svi očekujemo", istakao je Štimac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.