Stipanović fantastičan u pobjedi Trabzonspora

Sjajan nastup bh.centra

Stipanović fantastičan u pobjedi Trabzonspora

Midhat Šljivak

Košarkaši Trabzonspora savladali su danas na svom parketu ekipu Mersina s uvjerljivih 98:73 u susretu 18. kola TBL lige.

Od samog početka ovaj susret je bio izuzetno efikasan. Odbrani se nije pridavalo puno pažnje, a nakon prvih 10 minuta Trabzon je imao četiri poena prednosti 27:23.  

Trabzon je u drugoj četvrtini počeo igrati i odbranu. Andrija Stipanović se posebno isticao u odbrani pick 'n' rolla gostujućeg tima, a zahvaljujući nešto boljoj igri u odbrani, domaći košarkaši su na odmor otišli sa 11 poena prednosti 51:40.

Nastavak je donio ponovo bolju igru Trabzona. Mersin je u trećem periodu ubacio 14 poena, a nakon 30 minuta igre Trabzon je definitivno prelomio utakmicu (77:54). Posljednja četvrtina je samo potvrdila pobjedu ekipe Trabzona.

Andrija Stipanović je odigrao fantastično, te je za nešto više od 17 minuta ubacio 16 poena uz samo jedan promašaj iz igre (8 od 9). Naš centar je dodao i osam skokova, a od njega je jedino efikasniji bio Jerome Randle, koji je ubacio 18 poena.  Karadeniz je za goste ubacio 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti