Stipanović jako dobar u pobjedi Trabzonspora

Dobar nastup bh. centra

Stipanović jako dobar u pobjedi Trabzonspora

Midhat Šljivak

Košarkaši Trabzonspora savladali su na svom parketu u 15. kolu turske TBL lige ekipu Ušaka s uvjerljivih 100:83, a jako dobru partiju je odigrao naš centar Andrija Stipanović.

Trabzon je odigrao jako dobar meč, te su na kraju zasluženo slavili pobjedu. Nakon prve dionice su imali plus tri 22:19, da bi do poluvremena ta prednost narasla na 11 razlike 47:36.

Nastavak susreta ponovo donosi bolju igru Trabzonspora. Već nakon 30 minuta pobjednik ove utakmice je bio poznat, jer je domaći tim imao 21 poen prednosti 79:58. 

Sve što je uspio Ušak u ovom meču je smanjenje prednosti u posljednjoj dionici na konačnih minus 17. 

Andrija Stipanović je u pobjedničkom sastavu ubacio 13 poena, te je imao četiri skoka. Predvodio ih je Kirk Penney s 22 poena, dok je kod Ušaka Orhan Hačiyeva ubacio 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.