Stipanović konačno zablistao

Ubacio 18 poena Darussafaki

Stipanović konačno zablistao

Midhat Šljivak

Ekipa Buyukcekmece poražena je u 14. kolu turskog košarkaškog prvenstva kao gost od Darussafake 97:75 uz odličnu partiju Andrije Stipanovića u redovima poraženog tima.

Nije Buyukcekmece imao previše šanse protiv apsolutnog favorita u ovom susretu. Darussafaka je bez većih problema slavila u ovom susretu, a tim Davida Blatta je stigao do desete pobjede u sezoni.

Odličan meč je za goste odigrao bh. centar Andrija Stipanović. Ubacio je 18 poena, a efikasniji od njega bio je samo Kenneth Hayes sa 20 poena.

Ovo je bh. košarkašu najbolja partija ove sezone u turskom prvenstvu.

Kod domaćeg tima Brad Wanamaker je ubacio 21 poen, Birkan Batuk je dodao 17, a Ante Žižić je imao 16 poena.

Darrusafaka je trenutno na petom mjestu turske Superlige sa omjerom od deset pobjeda i četiri poraza, dok je Buyukcekmece na 10. mjestu uz omjer od šest pobjeda i osam poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti