Stipanović sa 23 poena vodio Trabzonspor do pobjede

TBL

Stipanović sa 23 poena vodio Trabzonspor do pobjede

Edmir Škorić

Košarkaši Trabzonspora upisali su danas novu pobjedu u turskom košarkaškom prvenstvu.

Trabzonspor je sa 90:81 na svom parketu savladao Tofas, što je domaćinu bila deveta pobjeda (9-13). 

Nevjerovatan je u pobjedi domaćih bio bh. reprezentativac Andrija Stipanović, koji je za 29 minuta ubacio 23 poena! Stipanović je imao 11 od 14 šut iz igre, 11 skokova i 2 asistencije. Definitivno jedna od partija života za našeg košarkaša.

Osim Stipanovićevih 23, vrijedi još istaknuti 18 poena Jerryja Jeromea Randlea. Elonu Chinemelu je ubacio 27 poena na drugoj strani.

Bešiktaš je sa 75:68 slavio u gostima kod Kolejlilera svoju 12. prvenstvenu pobjedu. Bradley Buckman je preddvodio goste sa 17 poena, Ryan Broekhoff je ubacio 16, a Mehmet Yagmur 14 poena. Dodajmo još da je Pinar iz Karsiyake slavio protiv Turk Telekoma sa 90:80.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti