Stipanović vrlo dobar, ali njegova ekipa ispala iz Eurocupa

Eurocup, play off

Stipanović vrlo dobar, ali njegova ekipa ispala iz Eurocupa

Košarkaši Buyukcekmecea ispali su iz Eurocupa nakon današnje revanš utakmice protiv ekipe Eniseyja.

Buyukcekmece je prvu utakmicu izgubio sa deset poena razlike, a večeras su baš s tom razlikom pobijedili ekipu Eniseyja pa se otišlo u produžetke. Rezultat nakon regularnog toka bio je 85:75 za domaće.

Prvi produžetak donio je izjednačenu košarku. Na kraju je završilo 10:10 pa se otišlo i u drugi produžetak. Tamo su se ipak nešto bolje snašli gostujući košarkaši koji su slavili sa 11:9 i prošli dalje.

Naš reprezentativac Andrija Stipanović odigrao je večeras 24 minute te je postigao 13 poena uz šut iz igre 5 od 10. Imao je ukupno osam skokova i jednu asistenciju. Najefikasniji kod domaćih bio je Hayes koji je ubacio 26 poena, dok je kod gostiju Elegar imao 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi