Stiže novi Peugeot 208

Stiže novi Peugeot 208

Sponzorski tekst
Teme:

Tri godine nakon lansiranja modela Peugeot 208 dolazi nam model sa novim izgledom. Novi Peugeot 208 privlačan je već na prvi pogled, sa novim stilom samopouzdanja, čvrstine i posebnosti. 

Kompaktni upravljač, kombinovan sa kompaktnošću manje od 4 metra dugog Peugeota 208 čini vozilo agilnim i vrlo jednostavnim za upravljanje u gradskoj vožnji, pružajući istinsko zadovoljstvo vožnje.

Enterijer novog modela donosi i originalni svjetleći ambijent. Čiste i moderne bijele lampice na instrument ploči i rubovima instrument-ploče, kao i na kontrolama, u svim modelima automobila. LED lampice sa plavim okvirima panoramskog krova doprinose tehnološkom, toplom i prečišćenom ambijentu.  

Sa izuzetkom osnovnog modela od 75 konjskih snaga, svi modeli su opremljeni sa Stop&Start sistemom, uz izuzetno startne motore.  

Nakon promocije 1.0 litarskog PureTech 68 i 1.2-litarskog PureTech 82 modela, PureTech porodica trocilindričnih motora je obogaćena i 1.2-litarskom turbo PureTech 110 S&S verzijom. 1.6-litarski BlueHDi motori su sada dostupni sa 3 nivoa snage: 1.6-litarski BlueHDi 75 S&S, 1.6-litarski BlueHDi 100 S&S  te 1.6-litarski BlueHDi 120 S&S motor.

Kao dodatak udobnosti i ugodnoj vožnji, novi PEUGEOT 208 je i dalje opremljen sa svim sigurnosnim sistemima koji mu obezbjeđuju 5 zvjezdica na EuroNCAP testovima (ESP, ABS, EBA, EBFT). Ovaj nivo pasivne sigurnosti i uvođenje aktivne gradske kočnice (automatska kočnica u gradskoj vožnji, u uslovima rizika od proklizavanja) čine PEUGEOT 208 jednim od najsigurnijih automobila u ovom segmentu.    

Sa skoro 30 % registracija, B segment ima drugi najveći udio na evropskom tržištu. Peugeot 208 ostaje ključnim igračem u ovom segmentu, na kojem je ponuda veća nego ikad.

Uz snagu historije od 200 serija, i iskustvom brenda u proizvodnji vrhunskih modela, prva generacija modela PEUGEOT 208 će uskoro dostići nivo od 1.000.000 proizvedenih automobila. Novi model Peugeota 208 će u Evropi biti u prodaji od juna 2015.

Više informacija na www.peugeot.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.