Barbarez ga naknadno pozvao za mečeve s Engleskom i Italijom, ali se nije odazvao

Oprostio se od reprezentacije?

Barbarez ga naknadno pozvao za mečeve s Engleskom i Italijom, ali se nije odazvao

Edmir Škorić

Brojne probleme imao je selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine pred prijateljske mečeve sa Engleskom i Italijom.

Bh. reprezentativce sutra čeka duel s Engleskom u Newcastleom, a potom ćemo 9. juna u Empoliju gostovati Italiji.

Mnogi planovi novog selektora Sergeja Barbareza odavno su pali u vodu. Već kod prvog spiska nije mogao računati na mnoge važne igrače, a čak i oni naknadno pozvani su otpadali.

Iako je prije šest dana naknadno pozvan, fudbaler mađarskog Ferencvaroša Sjepan Lončar nije se pojavio na reprezentativnom okupljanju i neće biti na raspolaganju selektoru u narednom meču.

Barbarez je ranije na popis reprezentativaca naknadno uvrstio Darija Šarića (Antalyaspor), Madžida Šošića (Radomlje) i Naila Omerovića (Osijek), a uz Lončara je pozvao i Nihada Mujakića (Ankaragucu).

Oglasi

Okupljanje reprezentativaca počelo je 29. maja na Ilidži, a već sada je jasno da će za Barbareza i novi stručni štab ovi mečevi biti pravi brodolom s obzirom na sve izostanke.

Miralem Pjanić i Ibrahim Šehić su se ranije oprostili, Edin Džeko neće igrati, Amar Dedić i Rade Krunić su povrijeđeni, Sead Kolašinac također je obnovio povredu, Ermin Bičakčić je stigao nedovoljno spreman...

Lončar je još prošle godine saopštio da završava reprezentativnu karijeru, pa je bilo iznenađujuće da ga je Barbarez pozvao, a očito vezni fudbaler nema namjeru više da nastupa za nacionalni tim.

"Nisam to ranije govorio u medijima, ali završio sam reprezentativnu karijeru, to sam korektno rekao i ljudima u Savezu. Rezultati u kvalifikacijama posljedica su svih odnosa u NS BiH, za koje znamo kakvi su. Momcima koji igraju nije lako, ima tu puno nenogometnih problema. Svim srcem želim da BiH prođe dodatne kvalifikacije i plasira se na Euro, ali da bi došao rezultat, prvo se moraju posložiti stvari u Savezu", rekao je tada Lončar za Sportske novosti.

Put u Englesku propustio je i sam selektor koji se loše osjećao, ali očekuje se da naknadno stigne na Otok i pridruži se ostatku reprezentacije.

Za danas je u 17:30 po lokalnom vremenu zakazana press konferencija, a potom u 18:00 i zvanični trening naše reprezentacije na St James' Parku, odnosno po našem u 18:30 press, a u 19:00 trening.

Top Komentari

zgembo.popuslic
Toliko o tome koliko selektor i savez prate igrace da ne znaju da se taj igrac oprostio od reprezentacije. Pa zar nije logika prije poziva kontaktirat igraca i vidjet sta on kaze na poziv i da li je spreman odazvati se
1 0
Sukedzo
Bravo decko! Rekao je sto svi mislimo, ali to ocito nece uroditi nikakvim plodim jer fotelja je fotelja, a u Bisni je ona zlata vrijedna.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi