Što si igrao kod Mourinha, igrao si...

Eden Hazard više nema mjesta

Što si igrao kod Mourinha, igrao si...

Edmir Škorić

Chelsea je pobijedio Aston Villu s 2:0 u devetom kolu engleskog Premiershipa.

Plavci su ostvarili pobjedu i možda najavili neke bolje dane nakon lošeg starta u sezoni. Ipak, ni danas nije Jose Mourinho u potpunosti zadovoljan igrom svog tima.

Posebno je Mourinho bio nezadovoljan Edenom Hazardom, koji je tek u 83. minuti zamijenio Pedra.

Iako se prvobitno vjerovalo da Belgijanac ne igra jer ga Mourinho odmara i čuva za Ligu prvaka, ipak čini se da je Jose uočio mane Hazardu.

Mourinho kaže da Hazard nije ponudio dovoljno u defanzivnim zadacima ove sezone i da ne pomaže odbrani, što je jedan od uzroka loših partija Plavaca, koji primaju dosta golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sada ćemo vidjeti kakav će Mourinho imati odnos s Hazardom, za kojeg je Portugalac govorio da je u rangu Cristiana Ronalda ili Lionela Messija.

"Hazard nije igrao zato što primamo dosta golova. Willian i Pedro rade sjajan posao u defanzivi. To je bila taktička odluka", rekao je Mourinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti