Stoičkov: Prodaja Ibrahimovića bila je zločin

Legendarni igrač opleo po upravi Barcelone

Stoičkov: Prodaja Ibrahimovića bila je zločin

Legenda Barcelone i Bugarske Hristo Stoičkov optužio je upravu Barcelone zbog katastrofalne politike prilikom dovođenja i prodaje igrača.

"Novac se baca. Barcelona radi stvari koje ne bi trebalo, kao što je prodaja Tijaga Alcantare za 25 miliona eura, a u ugovoru ima klauzulu od 90 miliona". 

"Rafinha i Fontas su proslijeđeni Celti za milion eura u vrijeme kada je klubu potrebna zamjena za Carlesa Puyola". 

"Još jedan "zločin" je prodaja Martian Caceresa Juventusu, zatim Zlatana Ibrahimovića, koji je kupljen za 66 miliona eura", rekao je Stoičkov za list Sport.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I pored loše sezone, koja će najvjerovatnije završiti bez i jednog trofeja, Stoičkov smatra da ne treba sada odjednom pljuvati po igračima i od njih praviti neznalice.

"Igrače boli ono što je napisano i o čemu se priča u posljednje vrijeme. Prije tri nedjelje Messi je postigao tri gola na Santiago Bernabeu, a ljudi sada dovode u pitanje njegov profesionalizam", zaključio je legendarni bugarski fudbaler.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.