Stoičkov razočaran u bugarski nogomet

Stoičkov razočaran u bugarski nogomet

Najbolji bugarski nogometaš svih vremena Hristo Stoičkov je u bugarskim medijima uputio žestoke kritike na račun današnjih reprezentativaca Bugarske rekavši kako nisu ni blijeda kopija njegove generacije.

"Oni koji igraju danas ne bi mogli nositi ni kofere igračima moje generacije. Od današnjih igrača bi jedino Dimitar Berbatov, koji takođe više ne igra za reprezentaciju, možda mogao biti na klupi moje reprezentacije", izjavio je nekadašnji napadač Barcelone.

"Neki poput Stilijana Petrova bi mogli biti sjajna rezerva, ništa više. Moram priznati da sam samo protračio svoje vrijeme dok sam bio selektor Bugarske. Postoje ozbiljni problemi u ovoj zemlji jer se ne radi s mladim igračima i više se ne proizvode dobri igrači", zaključio je Stoičkov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.