Stojaković prestigao Divca

Stojaković prestigao Divca

New Orleans Hornetsi su u utorak večer doživjeli prvi poraz sezone od Dallasa, a u toj utakmici je Predrag Stojaković ipak imao razloga za slavlje, jer je postao najefikasniji srpski košarkaš u NBA ligi.

Stojaković je protiv Dallasa postigao 17 poena čime je stigao do brojke od 13.405 poena u karijeri. Iza njega je ostao Vlade Divac sa 13.398 poena. Divac je u NBA ligi igrao više od 15 sezona, dok je ovo Stojakoviću 13. sezona.

Stojaković je u ovom meču ubacio četiri trice iz šest pokušaja i stigao je vrlo blizu još jednom rekorda. Peja se trenutno nalazi na 4. mjestu vječne liste najboljih tricaša sa 1.719 trica, dok je na 3. mjestu Dale Ellis sa 1.719. Prvi je Reggie Miller sa 2.560, a drugi Ray Allen sa 2.444 trice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.