Stojaković: Reprezentacija je gotova priča

Stojaković neće u reprezentaciju

Stojaković: Reprezentacija je gotova priča

Nedavno je Vladimir Radmanović odbacio najave o povratku u reprezentaciju Srbije, a isto je učinio i ponajbolji šuter NBA lige, Predrag Stojaković, koji ne pomišlja o igranju u nacionalnom dresu.

“Mislim da sam napravio dobar potez time što sam odlučio da više ne igram za reprezentaciju. Najpametnije je bilo da se povučem. Stvoren je tim ogromnog potencijala, to su igrači koji moraju da se razvijaju zajedno, a rezultati se već vide. Iako su izuzetno mladi, stigli su do finala Evropskog prvenstva. Ja sam sa reprezentacijom uživao u svemu što je bilo moguće, sad je red na druge”-rekao je Peđa Stojaković.

Što se tiče njegove NBA karijere Stojaković trenutno nije siguran hoće li ostati u dresu New Orleansa ili će nastaviti karijeru u drugom klubu. S Hornetsima 33-godišnji Stojaković ima još jednu godinu ugovora, ali nije siguran hoće li ga odraditi do kraja.

“Iskreno, ne znam šta će biti sa mnom ni da li sam potreban klubu. Pred početak sezone rekli su mi da ću biti malo u sjenci, pa sam se pripremio za tu ulogu. Onda su promijenili priču i rekli da ću biti među nosiocima igre. Ali, nijednog trenutka se nisam osjetio kao jedan od vodećih igrača, kao što sam bio u Sacramentu. Ostanak u SAD-u mi je prva opcija i želim da još nekoliko godina igram u NBA ligi, naravno, ukoliko budem spreman. Mislim da ću moći da još nekoliko sezona igram na visokom nivou. Ali, i Evropa može da bude idealno mjesto za kraj karijere" - rekao je Stojaković za ACB.Com.

Iza Predraga Stojakovića je zbilja impresivna karijera. Momak rođen u Slavonskoj Požegi karijeru ja počeo u Crvenoj zvezdi, da bi 1994. godine prešao u solunski PAOK. Nakon četiri sezone u kojima je stekao status legende PAOK-a Stojaković je 1998. godine otišao u NBA ligu u redove Sacramenta koji ga je kao 14. izbor drafta izabrao prije dvije godine.

Nakon osam sezona u dresu Kingsa Stojaković je prešao u Indijanu u kojoj je proveo jednu sezonu prije nego što je postao član New Orleansa. Dva puta je bio pobjednik u šutiranju trica, tri puta je bio NBA All-Star igrač, a dva puta je biran za najboljeg evropskog igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.