Stojan Vranješ odveo FK Borac do pobjede protiv FK Velež

Dva gola iskusnog veznjaka

Stojan Vranješ odveo FK Borac do pobjede protiv FK Velež

M. Šljivak, foto: E. Oštraković

Borac je u 11. kolu Premijer lige BiH u Banjaluci savladao mostarski Velež rezultatom 3:1.

Odlična utakmica odigrana je između starih rivala, a na kraju je domaći tim upisao pobjedu.

Od samog početka igralo se ofanzivno. U uvodnih pet minuta po jedna pokušaj na obje strane, ali udarci Zeljkovića i Vranješa nisu bili precizni.

Zatim je Brandao imao sjajan šut sa distance. Ipak, Lučić mu fantastično brani i spašava svoj tim.

Borac je u 16. minuti poveo sa 1:0. Manev ruši Stojana Vranješa, sudija Elvis Mujić pokazuje na bijelu tačku, a Vranješ je precizan za 1:0.

Nije Velež igrao kukavički danas već je stvarao velike šanse. U 22. minut Zeljković šutira, Lučić brani, da bi zatim Bobić na drugoj strani odbranio udarac Dujakovića.

Bobić je i u 35. minuti zaustavio udarac protivničkih igrača nakon greške Zvonića, a zatim u 45. minuti Rođeni poravnavaju. Brandao je pogodio za 1:1 i nastavio je seriju golova.

U nastavku meča Borac ipak stiže do pobjede. Do drugog gola na meču stigli su u 57. minuti kada Marko Jovanović koristi neopreznost odbrane mostarskog tima i pogađa za 2:1.

Velež je odmah mogao do izjednačenja. Behram je imao dalekometni šut, ali Lučić jedanas bio zaista fantastičan.

Borac je potom krenuo još ofanzivnije ka golu protivnika. Nakon nekoliko sjajnih šansi u kojima se izdvajao Kajkut, domaći tim u 74. minuti završava sve dileme oko pobjednika. Stojan Vranješ je majstorski pogodio za konačnih 3:1.

Premijer liga BiH, 11. kolo:

Borac - Velež 3:1

Borac: Lučić, Jovanović, Kajkut, Danilović, Ćosić, Milutninović, Dujaković, Mirić, Vranješ, Janičić, Ziljkić.

Velež: Bobić, Manev, Zvonić, Zeljković, Fajić, Brandao, Ferreyra, Hasanović, Vehabović, Čivić, Urdinov.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

BN78
Prvaci svemira FK Velež Vrapčići vraćeni na mjesto,gdje i pripadaju u društvo sa Zvijezdom 09 i Mladost Doboj kod Kaknja.
5 13
milivoje
Hoćete se žaliti na suđenje? Kmeee kmeeee
1 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi