Stojanović zabio 11, Obradović 7 golova
Stojanović poražen od Obradovića i Trivundže

Naši fenomenalni u ASOBAL ligi

Stojanović zabio 11, Obradović 7 golova

Naši rukometaši ponovo su odigrali sjajne utakmice u najjačem klupskom nacionalnom šampionatu svijeta, španskoj ASOBAL ligi.

Kolo odigrano prošlog vikenda nama je bilo posebno zanimljivo zbog direktnog duela ekipa internacionalaca iz Bosne i Hercegovine, a u kojem su Srđan Trivundža i Branislav Obradović slavili nad Vukašinom Stojanovićem.

Trivindžin i Obradovićev Antekuere bio je bolji od Stojanovićevog Naturhausa, rezultatom 31:26. Ipak, za nas najvažnije je, prema pisanju španskih medija, briljantan nastup svih naših igrača. Obradović je zabio sedam golova, a Trivundža četiri u pobjedničkom timu.

Kod poraženih uvjerljivo najbolji bio je Stojanović. Popularni Vukša „utrpao“ je čak 11 golova, a u cijelom meču imao je samo dva promašaja. Međutim, ni to nije bilo dovoljno da izbjegne poraz od Obradovića i Trivundže.

U svakom slučaj, vikend za pamćenje bh. rukometa na Pirinejskom poluostrvu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti