Stojčev: Navikao sam se na grčki stil, pratim igre Sarajeva

Član grčkog Atromitosa za SportSport.ba

Stojčev: Navikao sam se na grčki stil, pratim igre Sarajeva

S. Mlaćo

Miloš Stojčev, bivši grač FK Sarajevo, nakon 11. odigranih kola u Grčkoj sa svojim Atromitosom nalazi se na sedmom mjestu. 

Stojčev je do sada upisao sedam nastupa, uz tri asistencije, a to je ono što ga uvijek i krasilo. Zadovoljan je igrama svog kluba, što je i priznao za SportSport.ba.

"Atromitos je trenutno u sredini tabele, a osim Olimpijakosa sve ekipe su u malom bodovnom razmaku. Sa nekoliko vezanih pobjeda može mnogo da se dobije. Ekipa igra stabilno i blizu je petog mjesta, što je i primarni cilj kluba, jer je to mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Prošli smo grupnu fazu kupa Grčke tako da sve ide po planu", istakao je Stojčev na početku razgovora za SportSport.ba.

Ističe zadovoljstvo svojim igrama, kojima mora biti zadovoljan, s obzirom da je jedan od rijetkih igrača koji je uspio upisati se u listu strijelaca protiv dva grčka giganta, Olimpijakosa i Panathinaikosa.

"Ovu sezonu sam započeo povredom što me dosta poremetilo, tako da  uzimajući to u obzir, mogu biti zadovoljan. Navikao sam se na grčki stil igranja, tako da očekujem sve bolje partije. Imao sam sreće da budem strijelac na utakmicama protiv dva najveća grčka kluba što mi je jako drago i to mi daje dodatno samopouzdanje", priča naš sagovornik. 

Olimpijakos i Panathinaikos trenutno su na vrhu grčke Super lige i vjerovatno će jedan od ta dva tima i slaviti titulu.

"Olimpijakos je dominantan u svakom pogledu i njima je jednostavno teško parirati, dok Panathinaikos nije toliko ubjedljiv i sa njim je lakše izaći na kraj", priznaje 29-godišnji Beograđanin.

Priznaje da prati dešavanja u Premijer ligi naše zemlje, a posebno naravno prati tim sa Koševa.

"Naravno da pratim Sarajevo, mislim da su sada uhvatili ritam, ne samo što se tiče bodova, već i igre. Sada kad je prvo mjesto bliže, ekipi i navijačima će biti to biti dodatni motiv i snaga da se dođe do cilja. To mogu da ostvare samo zajedničkim snagama, a cilj je naravno titula", kazao je na kraju razgovora za naš portal Miloš Stojčev, član grčkog Atromitosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti