Bordo veznjak o pohvalama navijača

Stojčev: Nije to breme, to je moja snaga, vjetar u leđa

Fudbalski klub Sarajevo u četvrtak će na stadionu Asim Ferhatović Hase otvoriti novu sezonu utakmicom drugog pretkola Evropske lige protiv Haugesunda. 

Bordo tim nije imao mnogo vremena za odmor. Nakon finalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine pauza je trajala par sedmica, a Stojčev i saigrači vrlo brzo počeli su sa pripremama za novu sezonu. 

"Nakon kratke pauze uslijedio je naporan rad i spremanje za Evropu. Nadam se da ćemo pred našim navijačima odigrati dobru utakmicu i dogurati što dalje," kaže Stojčev. 

Beograđanin ističe kako je skauting tim FK Sarajevo odradio odličan posao, te da će on i saigrači biti upoznati sa svim vrlinama i manama ekipe iz Norveške. 

"Još uvijek smo u fazi upoznavanja. Ono što mi znamo bez skauting tima je nešto osnovno. Međutim skauting tim je odradio vrhunski posao, tako da ćemo do utakmice sa njima biti upoznati sa svim njihovim vrlinama i manama i nadam se da ćemo ih iskoristiti," rekao je Stojčev. 

Veznjak bordo tima važi za jednog od najboljih, ako ne i najboljeg fudbalera Premijer lige Bosne i Hercegovine. Ljubimac je navijača bordo tima, a ističe kako mu nije teško pokrenuti ekipu kada stvari na terenu ne idu željenim tokom. 

"Nije mi to breme. To jedan prelijep osjećaj. Ja plivam u tome, to je snaga moja, vjetar u leđa, da radim još bolje i da dam još više za klub u kojem se osjećam kao kod kuće. Iza mene je šest prelijepih mjeseci," kaže Stojčev. 

Sarajevo u novu sezonu ulazi sa osam novih igrača, a 90 posto ekipe iz prošle sezone ostalo je na okupu. Stojčev ističe kako je klub na tom polju uradio odličan posao. 

"Kvalitetni igrači su nam se pridružili. Klub je odradio dobar posao i dosta smo jači. Imamo kvalitetan roster igrača za sva tri fronta. Igrat ćemo na sva tri fronta, u prvenstvu, Evropi i Kupu," kaže Stojčev. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ekipa sa Koševa važi za prvog favorita u narednoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine, ali fantastični veznjak ne želi ništa obećavati. Teren je kaže mjerilo za sve. 

"Pod vodstvom Dženana Uščuplića ne baziramo se na nekim izjavama i nekim obećanjima. Svaku utakmicu spremamo posebno i tako ćemo raditi u Evropi, Kupu, prvenstvu... Spremamo utakmicu po utakmicu i mislim da je to neki naš uspjeh. Ne želim da se osvrćem na pompezne najave. Igrat ćemo kako smo igrali i mislim da će biti sve uredu," kaže Stojčev. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.