Stojkić: Kvalitetniji smo, priželjkujemo trijumf

Zrinjski uoči Santa Colome

Stojkić: Kvalitetniji smo, priželjkujemo trijumf

Pero Stojkić po prvi put će biti sudionik neke evropske utakmice. Sa Osijekom nije imao sreću izboriti nastup u nekom od elitnih takmičenja, ali usljed sretnih okolnosti jeste sa Zrinjskim u čijem će dresu upisati svoj evropski debi.

Mostarci su jučer doputovali u Andoru gdje će sutra sa početkom od 17:30 igrati protiv tamošnje Santa Colome.

"Meč moramo shvatit maksimalno ozbiljno. Mi objektivno kvalitetom jesmo ispred Santa Colome, ali da bismo prošli u narednu rundu nikako ih ne smijemo podcijeniti, odnosno meč dočekati nonšalantni i opušteni. Imperativ je na našoj strani, ali šef je jasno najavio da ćemo preuzeti rizik i pitanje prolaska u drugo prekolo riješti možda već sutra" kaže Stojkić.

U ekspediciji Zrinjskog koja je juče preko Zagreba i Barcelone dospjela do Andore de la Villa nije bilo Vedrana Kantara, kao ni Filipa Arežine. Kantar još uvijek nije dovoljno spreman, dok je Arežina suspendovan. Odavno je poznato da za prve utakmice zbog reprezentativnih obaveza neće konkurisati Hrvoje Miličević.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.