Stojković: Razočarani smo

Rukometaš Srbije nakon remija sa Poljskom

Stojković: Razočarani smo

D. Vejo

Rukometna selekcija Srbije remizirala je sinoć sa Poljskom (34:34) u meču petog kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Hrvatsku naredne godine.

Orlovi sada moraju da čekaju ishod na susretu između Rumunije i Bjelorusije koji je zakazan za danas, a zatim da se spremaju za, po svemu sudeći, presudno gostovanje u Minsku 18. juna.

Razočaranje sinoćnjim remijem, nije krio ni pivot Srbije, koji je u svoju statistiku upisao tri pogotka.

"Razočaran sam ovim rezultatom. Remi nam nije trebao, samo smo razmišljali o trijumfu. Poljaci su se uvijek vraćali, kada god bismo im se približili. Činjenica je da smo i dalje prvi u grupi, mislim da možemo i sa ovim bodom otići na Euro. No, ne smijemo se zadovoljiti s tim", poručio je rukometaš Srbije, Rastko Stojković.

Srbija je prva u Grupi dva sa sedam bodova, prati je Bjelorusija sa pet ali i utakmicom manje, Rumunija je treća sa takođe mečom manje, dok je posljednjeplasirana Poljska sa dva osvojena boda.

U posljednjem kolu sastaju se:

Poljska - Rumunija

Bjelorusija - Srbija

Podsjetimo, prvenstvo Evrope u Hrvatskoj igra se od 12. do 28. januara predstojeće godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi