Stojnić: Nećemo se lako predati

Kvalifikacije za EP

Stojnić: Nećemo se lako predati

Kadetska nogometna selekcija naše zemlje, igrači do 17 godina, u utorak su preko Munchena otputovali za Estoniju gdje ih od 15. do 20. ovog mjeseca u okviru 2. evropske grupe očekuju kvalifikacije za EP koje će se narednog ljeta igrati u Srbiji.

Prvi krug kvalifikacija u Estoniji pored domaćina i naših momaka  igrat će Austrija i Njemačka, a dvije prvoplasirane ekipe idu u drugi krug.

Velimir Stojnić selektor naših nada sa saradnicima Denisom Sadikovićem, Antom Kokićem i Danimirom Milkanovićem odradio je petodnevne mini pripreme u Međugorju. Rješena je i dilema oko golmana pa će konkurencija golmanu Željezničara, Vedranu Kjosevskom biti Admir Pečković iz austrijskog Kapfenberga, jer je golman Luka Gajić povrijeđen.

"S razlogom smo tri golmana vodili u Međugorje. Gajić nije spreman i Pečković je dobio priliku. Nakon cjelodnevnog putovanja jučer i danas smo imali lagane treninge, te mogu reći da imamo razlog za optimizam. Start turnira je najbitniji, a mi smo dobili objektivno najjačeg protivnika. Austrija jeste favorit ali mi se ne predajemo i siguran sam da će momci dati sve od sebe da opravdaju povjerenje", kaže selektor velimir Stojnić.

Za očekivati je da će naši  kadeti u Estoniji obradovati bh. naciju i ostvariti plasman u drugi krug. Sigurno je da se mnogo očekuje od Armina Hodžića, najboljeg strijelca Omladinske lige Jug u kadetskoj konkurenciji, Amara Rahmanovića koji je već debitovao za prvi tim tuzlanske Slobode, kapitena Sandra Marina i ostalih izabranika Velimira Stojnića.

Kako sada stvari stoje povjerenje protiv Auistrije dobit će slijedeća startna postava: Kjosevski, Miletić, Lukomirak, Kondić, Jotanović, Marin, Rahmanović, Merajić, Danilović, Vlaho, Ar. Hodžić. Utakmica se igra 15.10 u Kusalu na istoimenom stadionu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.