Stojnić: Nismo bili miljenici sreće

BiH u prvom susretu poražena od Hrvatske

Stojnić: Nismo bili miljenici sreće

Jučer su u Sarajevu su počele fudbalske kvalifikacije u kadetskoj konkurenciji. U prvom kolu kvlaifikacija reprezentacija BiH je dočekala vršnjake iz Hrvatske na Koševu i upisala prvi poraz.

"Otvorili smo utakmicu vrlo dobro i kontrolisali smo susret u početku. Znali smo odakle najviše prijeti opasnost, pa smo htjeli zatvoriti srednji red Hrvatske. Tada dolazi do greške mojih igrača, kada nam je protivnik na jedan nesretan način dao gol iz slobodnog udarca. Mnogo sam pričali o tome da igrači moraju biti uz loptu kada je faul za protivnike, ali smo opet popustili i primili nesretno pogodak. Na poluvremenu sam rekao svojim igračima da pokušamo što prije izjednačiti. Naš džoker sa klupe Čemalović je odlično reagovao na jednu dubinsku loptu i izjednačio. Kasnije kada smo htjeli doći i do drugog pogodka, ali nam se desio jedan nevjerovatan kiks. Nakon drugog gola bilo nam se teško bilo vratiti u utakmicu i mogu konstatovati da nismo bili miljenici sreće ovog puta", rekao je selektor BiH Velimir Stojnić za SportSport.ba.

Portugal je savladao Rumuniju na Grbavici...

"Znali smo i ranije da su oni favoriti naše grupe, jer imaju odličnu reprezentaciju. Pretpostavio sam da će i pobijediti Rumune, pa me to nije iznenadilo. Ponavljam, Portugal je favorit naše grupe¨.

Nakon ovog poraza koliko može bh. reprezentacija?

"Zaista nam je teško nakon ovakog poraza, ali moramo dići glavu i izaći iz ovog još jači. Mi imamo do kraja još dvije utakmice i moramo dati sve od sebe da napravimo što bolji rezultat", dodao je Stojnić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.