Stojnić: Pobjedom se časno oprostiti

Elitna runda kvalifikacija za EP

Stojnić: Pobjedom se časno oprostiti

Kadetska selekcija BiH, igrači do 17 godina, u okviru 3. kola drugog elitnog kruga evropskih kvalifikacija danas sa početkom u 15 sati na Grbavici igra sa selekcijom Rumunije.

U isto vrijeme na Koševu igraju Hrvatska i Portugal, a njihov duel odlučit će o pobjedniku druge grupe i samim tim putniku na Evropsko prvenstvo.

Naši momci nakon dva dana odmora spremni dočekuju Rumune a neriješen ishod protiv Portugala malo je oraspoložio stručni štab i igrače nakon nesretnog poraza od Hrvatske.
Selektor Velimir Stojnić analizirao je predhodne utakmice kako naše tako i ekipe Rumunije i za kraj najavljuje pobjedu.

"Upravo tako, siguran sam da će moji igrači nastojati borbenošću i zalaganjem doći do pobjede nad solidnom ekipom Rumunije i tako turnir završiti sa 4 boda. Mislim da imamo snage za taj podvig i pored svih nedaća koje su nas zadesile tokom turnira. Da stvar bude teža Ivan Kukavica strijelac gola protiv Portugala ne može igrati zbog dva kartona ali koga nema bez njega se može i mora, ističe selektor Stojnić koji je u cjelini zadovoljan igrom u prva dva susreta.

Nade bh. nogometa su u duelu sa favorizovanim Portugalom pokazali da posjeduju kvalitet ali dva gola protiv Hrvatske koja smo primili iz nemogućih situacija uskratili su nam borbu za prvo mjesto i odlazak u Lihnenštajn.

Hrvatska i Portugal odlučuju o putniku na EP. Hrvatska ima 6 bodova, Portugal 4, BiH 2, a Ruminija je bez bodova prije posljednjeg kola.

Hrvatskoj selekciji dovoljan je i bod u današnjem duelu za prvo mjesto, dok Portugalcima odgovara samo pobjeda,  a naši momci su sigurni na trećoj poziciji samo da ne izgube od Rumuna. Teoretki mogu biti i drugi ako pobijede Rumuniju sa dva i više razlike a da Portugalci izgube na Koševu od Hrvatske. No, bilo kako bilo mini UEFA turnir u Sarajevu završava se danas utakmicama posljednjeg 3. kola u kojem na Koševu igraju Hrvatska - Portugal, a na Grbavici BiH i Rumunija. Oba susreta počinju u 15. sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.