Stoke bez Begovića poražen, Udinese slavio u Grčkoj

Evropska liga, 1/16 finala

Stoke bez Begovića poražen, Udinese slavio u Grčkoj

Valencija je i revanš susretu 1/16 finala Evropske lige, na svome terenu savladala Stoke sa 1:0 i potvrdila prolaz dalje, dok je Udinese ubjedljivom gostujućom pobjedom protiv PAOK-a (0:3) obezbijedio plasman u narednu rundu.

Minimalna pobjeda Valencije, Begović odmarao?

Prvo poluvrijeme na Mestalli, donijelo je vrlo dobar fudbal. Domaći su već u drugoj minuti pogodili prečku nakon slobodnog udarca Pareja, a najbolju priliku za goste je imao Kenwyne Jones
u 20. minuti, kada se našao u stopostotnoj prilici, ali je njegov udarac zaustavio Guaita.

Samo četiri minute kasnije, Valancija je povela nakon sjajnog prodora Hernandeza, koji je na drugoj strani pronašao Jonasa i to je bilo 1:0 za Šišmiše. Do kraja poluvremena, bilo je nekoliko dobrih pokušaja na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao.

Nastavak utakmice nije donio previše uzbuđenja. Valencija je znalački čuvala rezultat i kontrolisala igru na sredini terena, a najbolju priliku su propustili u 79. minuti, kada se Soldado našao sam ispred Sorensena, ali je danski golman odbranio. Do kraja je ostalo 1:0, pa se Valencija se dvije pobjede plasirala u narednu rundu takmičenja.

Naš reprezentativac, Asmir Begović, nije branio u ovome meču. Da li to znači da se naš golman izborio za mjesto prvog golmana, pa je odmarao u ovome susretu, jer je poznata rotacija koju trener Pullis preferira, ostaje da vidimo.

Udinese deklasirao PAOK

Udinese je nakon 0:0 iz prve utakmice, došao do ubjedljive gostujuće pobjede protiv PAOK-a u Solunu.

Strijelci su bili Danilo u 6. minuti glavom, nakon centaršuta Pasqualea iz kornera i Floro Flores sjajnim golom iz slobodnog udarca u 15. minuti, nakon čega su sve dileme bile riješene.

Na početku drugog poluvremena, Domizzi je u 51. minuti iz jedanaesterca postigao i treći gol, čime je potvrdio prolaz italijanskog tima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.