Stoke City šalje na posudbu mladog reprezentativca BiH
Foto: Stoke City

Otputovao u Slovačku

Stoke City šalje na posudbu mladog reprezentativca BiH

U Stokeu Cityju odlučili su mladog bh. golmana Adnana Kanurića poslati na novi posudbu.

Vodstvo engleskog kluba procijenilo je kako je za Kanurićev razvoj najbolje da i sljedeću polusezonu provede na posudbu, ali ovoga puta u Slovačkoj gdje ga u svojim redovima želi vidjeti SFK Sered.

Radi se o klubu koji se takmiči u elitnom rangu tamošnjeg nogometa, a 19-godišnji Kanurić već je otputovao za Slovačku kako bi finalizirao transfer i priključio se svom, kako stvari stoje, novom timu.

Kanuriću će to biti druga posudba otkako je pod ugovorom sa Stoke Cityjem. Prethodno je nekoliko mjeseci proveo nastupajući u niželigaškom Granthama Townu, što mu je bilo prvo iskustvo u seniorskom nogometu, koje će mu, bez sumnje, biti od koristi sada u Slovačkoj.

Podsjetimo, Kanurićev talenat prepoznali su i u N/FSBiH i dosad je već imao priliku debitovati za mladu reprezentaciju.

Top Komentari

nijepoznat
Sretno Bosancerosu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi