Stoke dovodi mladu nadu Barcelone

Traore u Stokeu?

Stoke dovodi mladu nadu Barcelone

M. Šljivak

Stoke City namjerava ovog ljeta dovesti mladog fudbalera Barcelone Adamu Traorea.

Ovaj 19-godišnji fudbaler nema mnogo prilike za igru u prvom timu katalonskog giganta.

Iako je se radi o jako talentovanom ofanzivcu, konkurencija u prvom timu ekipe s Nou Campa je prevelika, te se Traore odlučio napustiti klub ovog ljeta.

Ponuda mladi fudbaler ima na pretek. Kao potencijalna destinacija spominjao se Everton, ali se u borbu za njegove usluge uključio i Stoke City.

Oni žele da u narednih nekoliko dana potpišu Traorea. Navodno, ponuda za Barcelonu je spremna, pa bi 19-godišnji napadač mogao karijeru nastaviti u engleskom Premiershipu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Traore je u Barceloni od 2004. godine. Imao je priliku da debituje i za prvi tim prošle sezone, a to je iskoristio da u Kupu kralja postigne gol ekipi Huesce.

Također, Traore je standardni član omladinskih reprezentacija Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.