Stoke sačuvao mrežu protiv Liverpoola

Engleska Premier Liga

Stoke sačuvao mrežu protiv Liverpoola

Edmir Škorić

U danas odigranoj posljednjoj utakmici 21. kola engleske Premier lige, Stoke je uspio izvući pozitivan rezultat i tako Liverpoolu uzeti dva važna boda.

Gosti iz Liverpoola došli su po pobjedu kod Stokea, no domaćin je ipak bio dostojan protivnik te su mreže nakon 90 minuta ostale netaknute.

Liverpool je bolje počeo utakmicu i od samog početka držao igru u svojim nogama, no usamljeni Kuyt u vrhu napada nije se baš naigrao pored danas razigrane domaće odbrane.

Rory Delap je kao i uvijek pravio opasnost pred gostujućim golom svojim dalekim bacanjima lopte iz auta. Tako je bilo i u 15. minuti, no Reina je ipak odbranio šut jednog od tri igrača koja su ostala iza leđa Liverpoolove odbrane. Sudijska zastavica nije bila u zraku, na veliko čuđenje svih prisutnih.

Poluvrijeme završava sa mršavih 0:0, a u drugom poluvremenu Benitez je prvi povukao kartu, pa je u igru ušao i drugi napadač, Fernando Torres. Španjolac je u igru ušao umjesto Riere koji je do tada igrao po lijevoj strani.  Shawcross je u jednom duelu sa Torresom ostao na zemlji, poslije toga ukazana mu je pomoć i na sreću Stokea, vratio se igri.

Ryan Babel je ušao umjesto Benayouna i odmah zaradio javnu opomenu. Do kraja utakmice Stoke je u nekoliko navrata opasno zaprijetio Reini, no gosti na kraju ipak odlaze sa jednim bodom, iako su očekivanja prije ove utakmice bila znatno veća.

STOKE: Sorensen; Wilkinson (c), Shawcross, Abdoulaye Faye, Higginbotham; Delap, Whelan, Amdy Faye, Etherington (Lawrence 78); Cresswell, Kitson (Pugh 89). Zamjene: Simonsen; Griffin, Olofinjana, Tonge, Sonko.

Potražite više informacija na temu Premier league:

LIVERPOOL: Reina; Carragher, Hyypia, Skrtel, Arbeloa; Benayoun (Babel 76), Mascherano, Lucas, Riera (Torres 60); Gerrard, Kuyt. Zamjene: Cavalieri, Dossena, Keane, Plessis, El Zhar.

 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.