Stokes hat-trickom donio 14. uzastopnu pobjedu Celticu

Škotski Premiership, 26. kolo

Stokes hat-trickom donio 14. uzastopnu pobjedu Celticu

Edmir Škorić

Na krilima sjajnog Anthonyja Stokesa Celtic je slavio protiv St. Johnstonea (3:0) u utakmici 26. kola škotskog Premiershipa.

Cetlic se nastavlja šetati Premiershipom  u Škotskoj. Novu pobjedu momčad Neila Lennona upisala je na svom Celtic Parku protiv šestoplasiranog St. Johnstonea.

Stokes je postigao hat-trick i došao do brojke od 10 golova u sezoni. Irski reprezentativac je prvi put pogodio u 16. minuti, a preostala dva pogotka postigao je u kraktom periodu sredinom drugog dijela, odnosno u 64. i 66. minuti.

Celtic je usamljen na vrhu lige sa 69 bodova, dok čak 21 bod manje ima drugoplasirani Aberdeen. Treba još dodati da Celtic ima seriju od 14 pobjeda u domaćem prvenstvu.

Premiership, 26. kolo:
Celtic - St. Johnstone 3:0 (Stokes 16, 64, 66)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.