Stokić se vraća u Borac?

10. januara postaje slobodan igrač

Stokić se vraća u Borac?

Joco Stokić mogao bi tokom zimske pauze da pojača redove banjalučkog Borca, saznaje SportSport.ba.

Ovaj 29-godišnji napadač naredne sedmice okončaće saradnju sa kuvajtskim prvoligašem Al Jahrom i postati slobodan igrač.

Bivši fudbaler Modriče, Borca, Željezničara i Radnika u posljednjih nekoliko mjeseci pružao je izuzetno dobre partije, ali je rukovodstvo Al Jahre odlučilo da mu se zahvali na saradnji.

"Jako sam iznenađen ovim potezom kluba, s obzirom da sam odigrao nekoliko odličnih utakmica. Na 11 susreta u prvenstvu i Kupu upisao sam četiri gola i tri asistencije. 

U prilog tome ide i podatak da sam na posljednja četiri meča bio starter, uključujući jučerašnji kod kuće koji smo dobili sa 3:1", rekao je Stokić za SportSport.ba.

"Trenutno je u timu pet stranih igrača, a pravo nastupa imaju četvorica, tako da je sa te strane i razumljivo. Ali, u globalu mislim da je ovo u najmanju ruku čudna odluka", dodao je Stokić.

On je istakao da od 10. januara postaje slobodan igrač te da je već imao nekoliko ponuda.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Zvali su me neki timovi iz Premijer lige BiH, a određen kontakt imao sam i sa Borcem. Tačnije, rukovodstvo kluba se raspitivalo o mom trenutnom statusu. Ništa više od toga se nije desilo, ali iskreno, u slučaju dobre ponude, ponovo bih obukao crveno-plavi dres. To je klub u kojem sam stekao potpunu igračku afirmaciju i svakako lijepe uspomene me vežu za Gradski stadion", zaključio je Stokić.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi