Štoper Čukaričkog od ljeta u Bruggeu

Belgijski velikan završio pregovore sa Mašovićem

Štoper Čukaričkog od ljeta u Bruggeu

D. Vejo

Štoper Čukaričkog Erhan Mašović od ljeta će nositi dres belgijskog velikana Bruggea.

Ovaj 18-godišnji Novopazarac, zadovoljio je ukus skauta pomenutog tima koji su ga u nekoliko navrata pratili na mečevima Super lige Srbije. 

Tim sa Banovog brda na konto obeštećenja će inkasirati 1,7 miliona eura. No, ta suma bi ubrzo mogla da naraste i do dva miliona, ukoliko se Mašović u relativno kratkom roku izbori za minutažu i status u novom klubu. U tom slučaju, Čukarički bi trebao dobiti i bonus od 350.000 eura.

Mašović dolazi u Brugge kao zalog za budućnost i neko ko bi dostojno mogao da zamijeni Bjorna Engelsa.

Ovim potezom Čuka je napravila drugi najveći transfer u istoriji kluba. Prvi je onaj Pavlovića u Kopenhagen koji je iznosio dva miliona eura.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi