Stradale Makedonija i Švedska

Rukometno EP za žene

Stradale Makedonija i Švedska

Njemačka nije blistala u prvoj fazi takmičenja na ženskom rukometnom EP koje se održava u Makedoniji, iako je prenijela maksimalna četiri boda. Posebno se to odnosi na meč protiv Srbije u kojem su Njemice bile praktično izgubljene.

No, čini se kako će u ovoj fazi biti drugačije. Da su se prilično razgoropadile na svojoj koži osjetile su Šveđanke koje su “stradale” sa 22:33. Skandinavke su na poluvremenu imale pristojan zaostatak, ali su u drugom dijelu posustale.

Makedonke su nošene navijačima pokušašle parirati Ruskinjama, ali je na parketu igrala samo jedna ekipa. Izabranice selektora Vladimira Gligorova imale su vodstvo od 4:1 i 6:3, ali je to bilo sve što su učinile. Do kraja prvog poluvremena Ruskinje su serijom 9:3 preokrenula utakmicu da bi nakon isteka 30. minuta na semaforu stajalo 15:12.
Totalni raspad igre domaće reprezentacije viđen je u nastavku. Rusija je pogađala iz svih pozicija, dok su Makedonke bile nekako bojažljive pa je konačnih 43:24 realan odnos snaga na terenu.

Grupa 2, 1. kolo
Švedska - Njemačka 22:33 (11:15), Rusija - Makedonija 43:24 (15:12)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije