Strah i trepet: Pročitajte širi spisak reprezentacije SAD!

Selektor Krzyzewski na (slatkim) mukama

Strah i trepet: Pročitajte širi spisak reprezentacije SAD!

Olimpijske igre u Rio de Janeiru će, bez dileme, biti najveći sportski događaj ovog ljeta.

Kako to obično biva, posebno će biti interesantno pratiti košarkaški turnir, što se najviše odnosi na nastup reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država.

Prema prvim najavama, selektor Mike Krzyzewski će u Rio voditi najveće zvijezde, a danas je zvanično prezentovao i širi spisak igrača na koje će računati.

Na njemu se nalaze: Carmelo Anthony (New York), LeBron James (Cleveland), LaMarcus Aldridge (San Antonio), Harrison Barnes (Golden State), Bradley Beal (Washington), Jimmy Butler (Chicago), Mike Conley (Memphis), DeMarcus Cousins (Sacramento), Stephen Curry (Golden State), Anthony Davis (New Orleans), DeMar DeRozan (Toronto), Andre Drummond (Detroit), Kevin Durant (Oklahoma), Kenneth Faried (Denver), Rudy Gay (Sacramento), Paul George (Indiana), Draymond Green (Golden State), Blake Griffin (LA Clippers), James Harden (Houston), Gordon Hayward (Utah), Dwight Howard (Houston), Andre Igoudala (Golden State), Kyrie Irving (Cleveland), DeAndre Jordan (LA Clippers), Kawhi Leonard (San Antonio), Kevin Love (Cleveland), Chris Paul (LA Clippers), Klay Thompson (Golden State), John Wall (Washington) i Russell Westbrook (Oklahoma).

Selektor Sjedinjenih Američkih Država će biti na pravim 'slatkim' mukama, a spisak od 30 imena će prvo skratiti na 14 imena, dok će na Olimpijske igre na kraju povesti 12 igrača.

Pravo je pitanje koga od ovih igrača sa ove liste izostaviti a da to ne bude nepošteno, a sigurno je da će biti veoma zanimljivo vidjeti za koje će se igrače Krzyzewski na kraju odlučiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi