Štrajk zaposlenika NK Čelik na Bilinom polju

Duguju im 18 plata, nemaju ni zdravstveno osiguranje

Štrajk zaposlenika NK Čelik na Bilinom polju

D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik višegodišnji je talac politike, koja preko ponosa svih Zeničana pokušava ostvariti neke svoje želje. 

Klub s Bilinog polja jedan je od najvećih sportskih dužnika u državi, a niko ne zna koliki je tačni dug NK Čelik. Prema posljednjim podacima, on je veći od 12 miliona KM. 

Veoma teško stanje u klubu je kulminiralo ove godine, a danas je u klubu održan i štrajk zaposlenika NK Čelik, koji ne mogu više čekati da im se ispune obećanja koja im se već godinama serviraju.

Radnici u klubu, njih 10 skoro da nemaju šta za jesti, nemaju plata, već 10-tak godina nemaju ni zdravstveno osiguranje, a pojedinci su već davno trebali u penziju. Jedan od njih je i rukovodilac terena Nikica Ljubas, koji je danas za SportSport.ba otvorio dušu i kazao nešto više o teškoj situaciji na Bilinom polju.

"Duguju nam 18 plata, nemamo penzioni ni zdravstveno osiguranje, nemamo ama baš ništa od kluba.Prijašnjih godina prije Licenciranja klubova za učešće u Premijer ligi uvijek smo bili kontaktirani da potpišemo da klub dobije tu Licencu, ove sezone nas niko nije zvao niti smo bilo šta potpisali.Oni su navodno tu Licencu dobili na osnovu penzionera, koji imaju nekakve Ugovore o djelu s klubom.Mi smo očekivali od direktora da nešto poduzme, nismo nikakve tužbe pokretali, ali vjerovatno ćemo sada poduzeti nešto, sad da li će to biti tužba ili će ići prema savezu vidjet ćemo još", ističe Ljubas.

Njihove plate su minimalne, a svoj posao rade časno i pošteno.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nas ima 10 uposlenih u klubu, to vam je 390 KM po radniku ili 3900 KM mjesečno za nas što mislim nije velika cifra, jer mi dobivamo minimalac. Mi za praznike nemamo novca, ovo je bruka i sramota, zdravstveno osiguranje nije uplaćivano još od 2001. godine, mi se ne smijemo razboliti jer nemamo nikakvo osiguranje. Ja imam 45 godina godina staža i ne mogu u penziju, mi smo socijalni slučajevi ovdje, svako nam obećava da će se nešto riješiti, a na kraju ništa. Ovo se mora presjeći jednom za sva vremena, pitajte bilo koga, da li je kada šta zakazalo kada je u pitanju organizacija utakmice Premijer lige, ali i kada reprezentacija igra. Mi svoj posao radimo pošteno, nadam se da će se nešto u narednom periodu promijeniti", kazao je Nikica Ljubas rukovodilac održavanja terena stadiona Bilino polje.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi