Strasbourg će biti pokusni kunić: Ovako izgleda kaznena ekspedicija PSG-a!

Moćan sastav

Strasbourg će biti pokusni kunić: Ovako izgleda kaznena ekspedicija PSG-a!

Ekipa PSG-a nije mnogo trgovala u većem dijelu prelaznog roka, ali je posljednjeg dana dovela dva velika pojačanja koja značajno mijenjaju njenu prvu postavu. 

Parižani su pred kraj prošle sezone angažovali Španca Andera Herreru, a od tada nisu doveli značajnija pojačanja. Klub su pojačali Abdou Diallo, Idrissa Gueye i Pablo Sarabia, ali kako sada stvari stroje, nijedan od njih neće igrati prvu postavu ove sezone te se samim tim ne smatra da će značajno doprinjeti poboljšanju rezultata kluba.

Ipak, dva pojačanja koja su stigla posljednjeg dana prelaznog roka su ipak druga priča. Riječ je o golmanu iz Kostarike Keyloru Navasu i napadaču iz Argentine Mauru Icardiju.

Ovo su dva velika imena evropskog fudbala i dvije glavne zvijezde prelaznog roka u PSG-u te će gotovo sigurno zauzeti svoja mjesta u startnim postavama.

Ekipa iz Pariza s njima i Herrerom u sastavu će ove sezone zaista izgledati vrlo opasno. Bit će to tim koji ima i glavu i rep te se već sada izdvaja kao jedan od glavnih kandidata za osvajanje Lige prvaka.

Naravno, u ekipi je ostao i Neymar koji je silno želio da se vrati u Barcelonu, ali ipak mu želja nije ostvarena pa će i naredne sezone biti, uz Mbappea, prva violina ekipe. U napadu će im se priključiti još jedna superzvijezda Icardi koji bi trebao iz prve postave 'izgurati' Edinsona Cavanija.

S druge strane, PSG je na golu dobio pouzdanog čuvara mreže koji ima veliko iskustvo osvajanja Lige prvaka obzirom da se Real s njim na golu tzri puta penjao na krov Evrope.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovako bi trebala izgledati prva postava PSG-a već za devet dana kada tim u okviru Ligue 1 dočekuje Strasbourg:

Promo

Top Komentari

DamirT
Oni su svake godine prvi favoriti za osvajanje LP,pa ih svako mlatne u osmini finala
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi