Kako će sada izgledati PSG?

Na klupi mnoge zvijezde

Kako će sada izgledati PSG?

Edmir Škorić
Teme:

Keylor Navas, Mauro Icardi, Sergio Rico, Marcin Bulka, Pablo Sarabia i Idrissa Gueye pojačali su PSG ovog ljeta.

Francuski prvak bit će bez sumnje najveći favorit u Ligi 1 za novu titulu, ali s ovakvim timom bi uistinu bila sramota da klub ne bude konkurentan za trofej i u Ligi prvaka. Ipak, činjenica je da ne igra pojedinac već tim, ali kada u timu imate Neymara, Icardija, Mbappea, Di Marija, Cavanija, Verrattija... ne smijete i ne možete da tražite izgovore.

Mauro Icardi je posljednje pojačanje Parižana, stigao je jučer na posudbu iz Intera s pravom otkupa ugovora za 70 miliona eura, ali postavlja se pitanje - gdje će Argentinac igrati?

Da, u napadu, ali kako? Tamo je već Edinson Cavani, a tu su i Neymar, Kylian Mbappe, tu je i Eric Choupo-Moting koji je došao, pa i Pablo Sarabia.

Upravo će napad biti najveća glavobolja treneru Thomasu Tuchelu, ali na njemu je da to sve uigra i odluči se za najbolje. Cavani i Icardi bit će glavni konkurenti za poziciju u centru napada, očekuje se da Neymar i Mbappe djeluju po krilima...

Keylor Navas će sasvim sigurno biti prvi golman, Bernat i Meunier će igrati na bekovskim pozicijama, Thiago Silva i Marquinhos kao centralni defanzivci, Gueye ispred, potom Di Maria i Verratti, a u napadu Neymar - Cavani - Mbappe.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

S klupe, pazite sad, šansu čekaju Julian Draxler, Mauro Icardi, Leandro Paredes, PabloSarabia, Ander Herrera, Layvn Kurzawa, Presnel Kimpembe, Thilo Kehrer, Eric Maxim Choupo-Moting.

Top Komentari

PSG_fan
Škoriću zaboravio si Dialloa i Bakkera. I vjerujem da će Diallo imati veću minutažu od Silve...
2 0
Mele
Sto govnar svabo ne vozi ferari, sto kaze Zlatan za Pepa, voozis ficu imas ferari, Navas Silva Marginus Pavard DMaria, Neymar, Mbappe Verati ,Draxler Icardi Cavani.... a zasto ne probati ovu ofanzivnu igru, svakom ce dati bat 3 do 5 komada.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi