Stravična povreda u meču Bristol - Huddersfield

Hogg povrijedio vrat

Stravična povreda u meču Bristol - Huddersfield

M. Šljivak

Jonathan Hogg, vezni igrač engleskog drugoligaša Huddersfielda, doživio je sinoć tešku povredu vrata u susretu protiv Bristol Cityja.

Hogg je na samom otvaranju meča imao nezgodan sudar s kapitenom svog tima Markom Hudsonom. Nezgodno je udario glavom u tijelo ovog fudbalera, te je ostao da leži na zemlji i bilo je očigledno da s njim nešto nije uredu.

Ljekarska služba je srećom brzo reagovala. Čak 14 minuta je trajao prekid kako bi se ukazala pomoć nesretnom fudbaleru koji je ubrzo prebačen u bolnicu, a Hogg je u ovom sudaru doživio težu povredu vrata.

"Jontahana čekaju dodatna ispitivanja. Ima težu povredu vrata i vjerovatno će dugo biti van terena. Nije nam lako nakon svega", rekao je menadžer Huddersfielda David Wagner.

Nakon ove povrede gostima se nije ni igralo. Na kraju su poraženi s 4:0, ali teško da im je išta bitnije od zdravlja Jonathana Hogga.

Potražite više informacija na temu Premier league:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti