Streller: U Engleskoj će nas sada lakše prepoznavati

Kapiten Basela

Streller: U Engleskoj će nas sada lakše prepoznavati

Malo ko je očekivao da Basel večeras može napraviti nešto na Stamford Bridgeu u meču sa Chelseajem, osim časno izgubiti. Ipak, fudbaleri švicarskog prvaka očito su pretplaćeni da dobre partije na Otoku, pogotovo ako se prisjetimo nekih ranijih izdanja protiv Manchester Uniteda ili Tottenhama, u ne tako davnoj prošlosti.

Niti večeras po tim sa St. Jakob Parka nije krenulo najbolje, pogotovo nakon što je domaćin poveo sa 1:0 golom Oscara.

Ipak, gradeći strpljivo igru, Švicarci su na kraju odnijeli puni plijen, a jedan od najzaslužnijih je svakako kapiten Basela, Marco Streller. Upravo je on pogodio za pobjedu Basela od 2:1

„Drago mi je da sa postigao gol koji je odlučio pobjednika, ali zasluge ne smiju pripasti samo jednom igraču već cijelom timu. Moram pohvaliti svoje saigrače jer smo se uspjeli vratiti iz rezultatskog zaostatka. Nije bilo lako, ali vjerujem da će nas ljudi u Engleskoj nakon uvoga večeras puno lakše prepoznavati“, kazao je kapiten sastava kojeg sa klupe predvodi legendarni Murat Yakin.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije