Strinić: Pobjeda nad Sarajevom daje nam ogroman poticaj za dalje

Trener Ljubuškog

Strinić: Pobjeda nad Sarajevom daje nam ogroman poticaj za dalje

E. Škorić

Ante Strinić, trener Ljubuškog, govorio je za SportSport.ba nakon što je njegov tim danas, makar u prijateljskom meču, iznenadio aktuelnog prvaka BiH, ekipu Sarajeva.

Strinić smatra da će današnja pobjeda biti veliki vjetar u leđa njegovim momcima.

"Ovo je ogorman poticaj momcima za daljni rad. Rana je faza priprema, jako težak protivnik. Realno je da ćemo veći dio utakmice povesti u fazi odbrane, tako je i bilo, ali radili smo to fenomenalno. Sveli smo Sarajevo na par prilika i mogu da budem prezadovoljan. Imali smo zahtjevnog protivnika, nismo puno riskirali u napadu. Protiv Sarajeva se ne pita samo nas", rekao je Strinić.

Dodao je kako će Ljubuški odraditi velike pripreme i, uz smijeh, konstatirao da praktički igraju prvenstvo prije prvenstva, aludirajući na veliki broj pripremnih mečeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dogovorili smo pripremne utakmice s GOŠK-om, imat ćemo duel sa županijskim niželigašem iz Hrvatske. Uglavnom, imat ćemo dovoljno utakmica, tako da ćemo praktično odraditi dio prvenstva i prije prvenstva. Želimo što bolje iskoristiti pripreme, a u prvenstvu pucamo na sve pobjede i vidjet ćemo do čega ćemo doći".

Promo

Top Komentari

Ljacmu1
Pobijedili Sarajevo u prijateljskoj i ne rade euforiju od toga kao što to rade prvaci prijateljskih utakmica.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi