Stručni štab A reprezentacije BiH bogatiji za još jedno provjereno ime
Kozlić desno od Peteva bit že zadužen za video analizu i sigurno da će dobro doći strućnom štabu budući na svoje dosadašnje iskustvo i bogat CV .Foto:NFSBIH

Kozlić će raditi na video analizi

Stručni štab A reprezentacije BiH bogatiji za još jedno provjereno ime

D. Kurbegović

Seniorska nogometna reprezentacija BiH okupila se u Sarajevu, pred naredne dvije prijateljske utakmice protiv Crne Gore i Danske. Danas će igrači odraditi i prvi trening u Trening kampu FK Sarajevo.

Stručni štab naše selekcije bogatiji je za još jedno provjereno ime. Novi član stručnog štaba naše reprezentacije je 36-godišnji Admir Kozlić, koji će raditi na video analizi. Ovaj doktor sporta, inače rođeni Zeničanin je prije nešto više od mjesec dana napustio Indiju, gdje je bio prvi trener s ovih prostora koji je radio u toj zemlji.

Kozlić je krajem septembra prošle godine raskinuo ugovor s FK Sarajevo, gdje je bio angažovan kao Team manager, te potpisao ugovor sa FC Chennaiyin do kraja sezone. Za ovaj klub inače nastupao je i bivši igrač Željezničara, stoper Enes Sipović.

Ovaj Zeničanin inače posjeduje UEFA A licencu, a pored toga je magistrirao i doktorirao na Univerzitetu u Grazu u oblasti videoanalize nogometnih utakmica.

Radio je do sada u različitim ulogama kao videoanalitičar, kondicioni trener i pomoćni trener u Kapfenbergu, Sturmu iz Graca, U21 reprezentaciji Austrije, Olimpiku, Čeliku, Dunajskoj Stredi, te u FK Sarajevu kao Team manager.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi