Studenti upisali prvu pobjedu
Paredes je bio nzaustavljiv

Čile Clausura

Studenti upisali prvu pobjedu

Prvaci Aperture Universidad de Chile prvu pobjedu u novoj sezoni, Clausuri, upisali su tek u 3. kolu, i to na gostovanju kod Cobreloe. Colo - Colo konačno liči na tim svog renomea, a Union Espanola nastavlja s pobjedama iz prošle sezone. Ipak, liga je ovih dana ostala bez najveće zvijezde Lucasa Barriosa koji je prešao iz Colo - Cola u Borussiu Dortmund.

Aktuelni prvaci Universidad de Chile upisali su prvu pobjedu u novom prvenstvu. Na gostovanju kod, do ovog kola, stopostotne Cobreloe slavili su ubjedljivu pobjedu 3:0. Walter Montillo je doveo "studente" u vodstvo u 13. minuti utakmice, da bi prošle sezone najbolji strijelac Manuel Villalobos donio novo vodstvo u 40. minuti meča. Do kraja utakmice je još Mauricio Gomez samo potvrdio pobjedu u 75. minuti utakmice.

Finalista prošlosezonskog doigravanja Union Espanola je na svom terenu upisala drugu pobjedu protiv slabog Cobresala. Minimalna pobjeda od 1:0 bila je dovoljna da se uvrste među vodeće timove lige. Gol odluke postigao je Mario Aravena u 77. minuti utakmice.

Najveći čileanski klub, i jedan od najvećih svjetskih klubova, Colo – Colo, odavno nije krenuo bolje u novu sezonu. Nakon pet godina borbe s finansijskim problemima u klubu, velikim odlivom igrača, i svim drugim problemima, navijači ovog kluba kojeg se sjećamo iz 1991. godine kada je igrao protiv Crvene Zvezde za naslov svjetskog prvaka, konačno su došli na svoje i imaju razloga za slavlje.

Drugu pobjedu ove sezone Colo – Colo je osvario na gostovanju kod Universidad Concepciona rezultatom 3:1. Sjajnu partiju pružio je Esteban Paredes koji je s tri gola, u 25, 49 i 90. minuti, nagovijestio veliku sezonu, dok je počasni pogodak za domaću momčad postigao Gonzalo Vargas u 59. minuti iz penala.

Rangers je na svom stadionu pobijedio O'Higgins rezultatom 2:0, a golove su postigli Pablo Vranjičanin u 57 i Lucas Ojeda u 79. minuti meča. Pablo Vranjičanin je momak čiji korijeni  nose porijeklo iz Hercegovine.

U ostalim mečevima ovog kola nije bilo većih iznenađenja. Santiago Morning je na svom terenu bio bolji od Nublensea rezultatom 3:1, dok je prijatno iznenađenje iz prošle sezone Iquique poražen kući od Evertona 2:1. U jednom od najinteresantnijih mečeva kola Audax Italiano i Palestono su odigrali 2:2.

Rezultati:

Cobreloa – Universidad de Chile 0:3
Union Espanola – Cobresal 1:0
Curico Unido – Huachipato 1:0
Rangers - O'Higgins 2:0
Santiago Morning – Nublense 3:1
Audax Italiano – Palestino 2:2
Universidad Concepcion – Colo – Colo 1:3
Iquique – Everton CD 1:2
Universidad Catolica – La Serena (utorak
)

Poredak: Colo- Colo i Audax Italiano 7, Rangers, Cobreloa, Everton i Union Espanola 6.....Iquique i Cobresal 1, Nublense 0. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.