Sljedeće sezone u Ligi prvaka gledamo tim s dva reprezentativca BiH na bekovskim pozicijama?

Prvak Austrije je u pitanju

Sljedeće sezone u Ligi prvaka gledamo tim s dva reprezentativca BiH na bekovskim pozicijama?

Eldar Ganibegović

Od sljedeće sezone Liga prvaka će se igrati u novom formatu, a mogli bismo gledati jedan tim gdje bi u prvih 11 bila dva bh. beka.

Umjesto dosadašnja 32 tima u Ligi prvaka sljedeće sezone biti će ih 36, a među njima naći će se i prvak Austrije, Sturm iz Graza.

Ukoliko ne napusti tim, grupnu fazu Lige prvaka tako će igrati Jusuf Gazibegović, sjajni bh. desni bek koji može da zatvori i lijevu stranu. 

Sturm se planira pojačati upravo na poziciji lijevog beka, a za oko im je zapao još jedan Bosanac. Radi se o Emiru Kariću.

Ovaj dečko ispao je s Darmstadtom u 2. njemačku Bundesligu. Ističe mu ugovor na kraju juna i na ljeto će biti slobodan igrač.

Sportski direktor Sturma Andi Schicker je austrijskim medijima priznao da je Karić za njega interesantan igrač, te da će ga pokušati dovesti.

Oglasi

Tako bi se vratio u zemlju gdje se i rodio. Rođen je u Linzu, a igrao je ranije za mlađe selekcije Austrije.

On će uskoro postati i novi reprezentativac Bosne i Hercegovine. Sergej Barbarez je kazao da bi bio tu i za mečeve s Engleskom i Italijom, no još nije riješena papirologija.

Kako izgleda novi format Lige prvaka?

Broj timova koji učestvuju u glavnom dijelu takmičenja povećava se sa 32 na 36.

Umjesto tradicionalne grupne faze, svi timovi će biti smješteni u jednu veliku ligu. Svaki tim će igrati osam utakmica protiv različitih protivnika (četiri kod kuće i četiri u gostima), umjesto dosadašnjih šest utakmica u grupnoj fazi.

Prvih osam timova na tabeli lige automatski se kvalifikuje za osminu finala. Timovi koji završe od devetog do dvadeset četvrtog mjesta ulaze u doigravanje (play-off), gdje će se igrati dvomeči. Pobjednici ovih dvomeča pridružuju se prethodno kvalifikovanim timovima u osmini finala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon play-offa, takmičenje se nastavlja kao i do sada, s eliminacijskim rundama (osmina finala, četvrtfinale, polufinale i finale) koje se igraju na dvomeč do finala koje se igra na neutralnom terenu.

Ovaj novi format znači da će biti više utakmica, što bi moglo povećati ukupne prihode od televizijskih prava i sponzorstava, ali i omogućiti navijačima da gledaju više vrhunskih susreta između različitih evropskih timova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi