Sturm slavio bez Muratovića
Bukvi 25 minuta u pobjedi Sturma

Evropska liga, 3. pretkolo

Sturm slavio bez Muratovića

Edmir Škorić

Večeras su na rasporedu prve utakmice 3. pretkola Evropske lige, gdje nastupaju naši predstavnici Slavija i Sarajevo. U prvim susretima beogradska Zvezda poražena je u Tbilisiju od Dinama (2:0), a Sturm Samira Muratovića slavio je kao gost kod Petrovca (1:2).

Poraz Zvezde u Gruziji

Nakon što je u Nikoziji Partizan poražen s 2:0 od kipranskog Apoela, večeras je Crvena zvezda identičnim rezultatom izgubila susret u Tbilisiju protiv gruzijskog Dinama. Doduše, "crno-beli" su nastupali u 3. pretkolu Lige Prvaka, dok "crveno-beli" pokušavaju izboriti 4. pretkolo Evropske lige. No, kako su odigrali prvih 90 minuta, neće im biti lako.

Na stadionu "Boris Paičadze" pred oko šest hiljada gledaoca, gosti iz Beograda pružili su jako lošu partiju. Merebašvili u 41. minuti natrčava na jednu odbijenu loptu golmana Pavlovića i Dinamo dovodi do prednosti. U samom finišu utakmice Gruzijci dolaze i do uvjerljivih 2:0, a strijelac je bio Kmaladze koji je sa nekih pet metara, sasvim neometano, pogodio mrežu Pavlovića.

Muratović na klupi, Bukvi 25 minuta

Crnogorski Petrovac u 2. pretkolu Evropske lige izbacio je Anorthosis našeg golmana Nemanje Supića, no austrijski Sturm je, čini se, prevelik zalogaj za Crnogorce. Ipak, poveli su domaći golom Mehmeda Divanovića u 13. minuti. U 64. minuti gosti iz Graza dolaze do poravnanja, a strijelac je bio Mario Haas. Umjesto strijelca Haasa par minuta kasnije ulazi bh. internacionalac Haris Bukva. Do kraja utakmice Sturm uspijeva postići pobjedonosni pogodak, tačnije uspjelo je to Fabianu Lamotteu u 76. minuti. Svoju priliku danas nije dobio naš reprezentativac Samir Muratović, koji je u nesuglasicama sa trenerom Sturma.

Za sada najviše golova, čak njih sedam, palo je u Makedoniji, gdje je makedonski predstavnik Rabotnički poražen od danskog Odensea (3:4). Tri gola za goste iz Danske postigao je Caca, a jedan Sorensen u 62. minuti (penal). Za domaći tim strijelci su bili Savik, Wandeir i Ze Carlos.

Armenski Karabakh iznenadio je Fince, pobijedivši kao gost Honku rezultatom 1:0. Dvadeset minuta prije kraja Mammadov je pogodio za pobjedu Armenaca, i miran uzvrat za sedam dana.


Evropska liga, 3. pretkolo:
Dinamo Tbilisi - C. Zvezda 2:0
Petrovac - Sturm Graz 1:2
Rabotnički - Odense 3:4
Honka - Karabakh 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti