Sturm slavio, Muratoviću poluvrijeme

2. kolo austrijske Bundeslige

Sturm slavio, Muratoviću poluvrijeme

Edmir Škorić

Sturm je u drugom kolu austrijske Bundeslige ostvario i drugu pobjedu. Tim iz Graza slavio je nad Kapfenbergom, dok je u drugom susretu Ried kao gost slavio nad Mattersburgom (1:4).

Golovima Kienasta (53. i 66.) Sturm je savladao Kapfenberg, te tako nakon nepuna dva kola ostao lider austrijskog šampionata.

Bh. internacionaalc Haris Bukva odigrao je svih 90 minuta u pobjedničkoj ekipi, dok je bh. reprezentativac Samir Muratović ušao početkom drugog dijela.

U drugom susretu, Mattersburg je na svom terenu doživio poraz od Rieda. Gosti su slavili rezultatom 4:1, a jedan gol postigao je i bh. internacionalac Anel Hadžić.

Susret Salzburga i Innsbrucka je odgođen.

Austrijska Bundesliga, 2. kolo:
Mattersburg - Ried 1:4
Sturm - Kapenberg 2:0
Salzburg - Innsbruck (odgođena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.