Sturridge može da ide, ali van Engleske

Na korak od Kine

Sturridge može da ide, ali van Engleske

E. Čaušević

Engleski napadač Daniel Sturridge ovog ljeta će gotovo sigurno napustiti Liverpool.

Poznato je da Sturridge već nekoliko sezona ima velikih problema sa povredama zbog kojih je veoma malo igrao u dresu Liverpoola. Ipak, iako je drugi dio prošle sezone Sturridge bio spreman Jurgen Klopp nije računao njegove usluge, te mu je jasno poručio da može da ide.

Redsi su ovog ljeta dobili nekoliko ponuda za Sturridgea od klubova iz Engleske, no čelnici s Anfielda ne žele svojim rivalima prodati ovog napadača. Mediji na Otoku prenose da će 27-godišnji napadač napustiti Liverpool i da će najvjerovatnije karijeru nastaviti u Kini.

Interes za Sturridgea pokazao je Beijing Guoan koji je spreman platiti 30 miliona funti za ovog napadača što iznimno raduje Liverpool. Navodno, Sturridge je spreman da ide u Kinu jer je očito to jedini način da dođe do minutaže u narednoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi