Stuttgart eliminisao Braunschweig, Šunjić junak

U finišu pogodio za pobjedu

Stuttgart eliminisao Braunschweig, Šunjić junak

Stuttgart našeg Tonija Šunjića sastao se večeras sa Eintracht Braunschweigom u okviru osmine finala DFB Pokala. Meč je nakon 1:1 u regularnom dijelu odlučen u produžecima, a tu se bolje snašao domaći tim.

Na Mercedes-Benz Areni prvi gol viđen je već u šestoj minuti. Strijelac za vodstvo gostiju iz Braunschweiga bio je Baffo, da bi potom u 21. minuti Niedemeier donio Stuttgartu izjednačenje i ujedno vratio stvari na početak. 

Do kraja meča mreže su mirovale i pristupilo se produžecima, a u dodatnih trideset minuta bolje se snašao domaći Stuttgart. Werner je u 99. minuti pogodio za preokret svoje momčadi, međutim četiri minute prije kraja Ademi je izjednačio rezultat. Za konačnih 3:2 pobrinuo se Šunjić u 118. minuti.

Bosanskohercegovački reprezentativac je ovim pogotkom odveo svoj Stuttgart u četvrtinu finala njemačkog DFB Pokala. 

DFB Pokal, osmina finala:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Stuttgart - Eintracht Branschweig 3:2


Toni Sunjic 3:2 | VfB Stuttgart v... by zidanekrisz

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.