Stuttgart i Hannover pobjedama pobjegli iz opasne zone

Šunjić odigrao 90 minuta za Švabe

Stuttgart i Hannover pobjedama pobjegli iz opasne zone

Posljednje dvije utakmice devetog kola Bundeslige donijele su okršaje Stuttgarta i Ingolstadta, te Kolna i Hannovera.

U obje utakmice rezultat je bio 1:0, a radovali su se fudbaleri Stuttgarta i Hannovera, koji su upisali po tri boda.

Stuttgart je na svom terenu do pobjede nad Ingolstadtom došao golom Didavija iz 59. minute, iako je moglo biti drugačije da je u 4. minuti Leckie promašio jedanaesterac. Stuttgart je utakmicu završio sa desetoricom na terenu zbog isključenja Diea u 86. minuti.

Za pobjedničku ekipu je svih 90 minuta odigrao bh. reprezentativac Toni Šunjić, koji je u 89. minuti zaradio javnu opomenu.

Hannover je u Kolnu do pobjede nad istoimenim domaćinom stigao kontroverznim pogotkom, koji je djelo Andreasena. Danac je u 38. minuti postigao gol rukom, ali sudac nije promijenio odluku ni nakon žestokih protesta domaćih fudbalera. Taj gol se ispostavio i jedinim, pa su gosti došli do veoma važna tri boda.

Bundesliga, 9. kolo:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Koln - Hannover 0:1 (Andreasen 38')
Stuttgart - Ingolstadt 1:0 (Didavi 59')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.